Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Urkund (Ouriginal)

Lunds universitet har en gemensam licens för textmatchningsverktyget Ouriginal (Urkund). Detta innebär att lärare vid alla universitetets institutioner kan använda Ouriginal för att kontrollera studentarbeten.

Vad är Ouriginal (Urkund)?

Ouriginal (Urkund) är ett e-postbaserat system som automatiskt jämför studentarbeten mot andra texter från tre centrala källområden – Internet, visst förlagsmaterial och Ouriginals eget arkiv. Ouriginal används på många svenska och internationella universitet och högskolor som ett led i arbetet med att förebygga och upptäcka fall av fusk och plagiering.

Ouriginal

Vår sida om Akademisk hederlighet

Relaterad information

Ouriginals webbplats

Har du frågor om Ouriginal och plagiatkontroll hör av dig till digital [at] education [dot] lu [dot] se

Kontaktuppgifter om systemet finns på Ouriginals webbplats.