Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Studiemiljöer

Du är välkommen att besöka våra olika bibliotek vid Lunds universitet. Bibliotekens studieplatser är öppna för alla. Grupprum och datorer kan ibland vara bokningsbara enbart för universitetets studenter och anställda.

Student läser bok stående i trappa. Foto Johan Bävman

Datorer

För att använda datorerna på biblioteken behövs oftast inloggning med studentkonto eller LU-konto. Datorerna är utrustade med olika program. En del datorer har även stödprogram för dig som behöver läs- och skrivstöd.

För detaljerad information om datorernas utrustning, vänd dig till ditt ämnesbibliotek.

Information om Studentkonto

Trådlöst nätverk

I samtliga lokaler i våra bibliotek kan du använda trådlöst nätverk. Det gör du genom Eduroam, som du har tillgång till genom ditt studentkonto eller LU-konto. Eduroam är ett krypterat trådlöst nät gemensamt för många lärosäten i Europa. Innan du kan använda Eduroam första gången behöver du göra några inställningar på din dator/telefon/läsplatta.

Trådlösa nätet Eduroam

Instruktioner för att använda Eduroam (sök på Eduroam)

Studieplatser och grupprum 

Du är välkommen till biblioteken för att studera och grupparbeta i våra läsesalar och grupprum. På alla bibliotek finns även tysta läsplatser.

Information om lokalerna på ditt ämnesbibliotek.

Inte student eller anställd?

För att få reda på vad som gäller för dig som inte är student eller anställd vid Lunds universitet är du välkommen att kontakta biblioteken.