Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

För distansstudenter

Är du antagen till en distanskurs vid Lunds universitet och av olika skäl inte kan besöka våra bibliotek kan du ändå låna böcker. Du måste först ansöka om ett lånekort.

Skaffa lånekort

Om du inte har lånekort vid biblioteken vid Lunds universitet kan du ansöka om ett kort på det bibliotek som är knutet till ditt ämne. På ditt ämnesbiblioteks webbplats får du information om vilka uppgifter de behöver av dig.

Bibliotekens gemensamma lånevillkor (PDF)

Hitta ditt ämnesbibliotek

Få böcker hemskickade

Om du inte har möjlighet att komma till våra bibliotek kan du få böcker hemskickade utan annan kostnad än returportot. Referensböcker och tidskrifter skickas inte. Det varierar om biblioteken vid Lunds universitet skickar kurslitteratur.

Kontakta ditt ämnesbibliotek för mer information

Sök och beställ

Sök i bibliotekskatalogen LUBcat efter den litteratur du behöver. När du har hittat litteraturen skickar du ett e-postmeddelande till ditt ämnesbibliotek med information om vilka böcker du vill ha. Om du vill stå i kö på utlånade böcker skickar du också ett e-postmeddelande till ditt ämnesbibliotek.

Lunds universitets bibliotekskatalog LUBcat

Kontakta ditt ämnesbibliotek

Förnya/Se över dina lån

När du har lånat böcker vid något av biblioteken vid Lunds universitet kan du själv kontrollera dina lån.

För att se dina lån loggar du in i LUBcat

Returnera böcker

Du står för portokostnaderna när lånade böcker ska skickas tillbaka.

Tänk på att skicka böckerna så de kommer fram innan lånetiden har gått ut, annars kan du få förseningsavgifter.

Adress hittar du på bibliotekets webbsida

Tillgång till de elektroniska resurserna

I LUBsearch finns artiklar och referensverk i fulltext, liksom e-böcker. Du kan söka fritt och loggar in med ditt Studentkonto för att komma åt fulltexterna. Våra ämnesspecifika databaser finns listade i Databaser A-Z. Du når även dessa resurser genom ditt Studentkonto.