Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Forskningsdata

Forskningsdata är uppgifter som samlats in eller skapas för att tjäna som underlag till analyser och validering av forskningsresultat. Datan kan bestå av analog eller digital information, såväl som laborationsrapporter och mjukvara.

Forskningsdatahantering

På Medarbetarwebben finns information om stöd och support till dig som forskare vad gäller olika aspekter av forskningsdatahantering.

Hantering av forskningsdata på Medarbetarwebben

Kontakta ditt bibliotek

Biblioteken vägleder dig som forskare i frågor kring hantering av forskningsdata. Kontakta din fakultets bibliotek för att se vilket stöd de kan ge:

Ekonomihögskolans bibliotek

HT-biblioteken

Juridiska fakultetens bibliotek

LTH:s bibliotek

Medicinska fakultetens bibliotek

Naturvetenskapliga biblioteket

Samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek

Universitetsbiblioteket

Kontakta supporten för forskningsdatahantering

Om du inte vet vem du bör kontakta för att få hjälp med din fråga om forskningsdata så kan du nå oss via LU Servicedesk. Supporten skickar din fråga vidare till universitetets forskarstödsfunktioner.

servicedesk [at] lu [dot] se (Kontakta servicedesk via e-post)

Kontakta servicedesk via webbformulär