Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Referenshanterings-program

Det finns olika program för att hantera referenser. På Lunds universitet får du tillgång till RefWorks och EndNote.

Referenshanteringsprogram hjälper dig att infoga referenser på rätt sätt i din text, och hjälper dig att göra en korrekt referenslista i slutet av texten.

I programmen kan du bland annat spara referenser, skapa referenser enligt en specifik standard och importera fulltextfiler.

RefWorks

RefWorks är ett webb-baserat program som är tillgängligt för användare vid Lunds universitet. Även som alumn fortsätter du att ha tillgång till RefWorks (så länge universitetet har licens).

Du måste använda din Lunds universitet-epostadress för att skapa konto. 

RefWorks

Skapa konto hos RefWorks

EndNote

EndNote är ett referenshanteringsprogram som installeras på din PC eller Mac. Som student kan du ladda ner programmet via Studentportalen.

EndNote

Studentportalen

Mer information

Vill du veta mer om RefWorks eller EndNote?

Titta i vår LibGuide Reference management

Vänd dig till ditt ämnesbibliotek