Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kopior, utskrifter & skanning

Du kan själv kopiera och skriva ut på alla bibliotek vid Lunds universitet. Vissa bibliotek erbjuder även möjligheter att skanna.

PaperCut är ett betalsystem som gör det möjligt för dig som är student eller anställd att skriva ut, kopiera eller skanna på ett flertal kopiatorer och skrivare inom Lunds universitet. 

Kontakta ditt ämnesbibliotek för att få besked om vilken utrustning de har.

Du kan antingen koppla ditt kredit-/betalkort eller köpa värdekuponger.

Lunds universitets sidor om PaperCut

Biblioteken vid Lunds universitet

 

Tänk på att det finns olika avtal och regler som reglerar hur mycket du får lov att kopiera av en text.

Du kan läsa mer på Lunds universitets juridiska enhets sida om upphovsrätt eller på Bonus Copyright access. Det finns även möjligheter att lämna in material för kopiering och utskrift på Media-Tryck .