Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Expertområden

Generellt uppdrag för samtliga expertområden är att 

  • Bistå kollegor med specialkunskaper inom området.
  • I samarbete med kompetensutvecklingsgruppen möta upp kompetensbehov.
  • Underhålla expertområdets kommunikationskanaler.
  • Informera kollegor om förändringar.
  • Efter behov bistå med introduktion för nya kollegor och vara representant för biblioteken vid LU nationellt.

Följande expertområden finns:

Fjärrlån

Expertområdet för fjärrlån ger stöd i frågor gällande fjärrin- och fjärrutlån av biblioteksmedia vid Lunds universitet. Till gruppen kopplas medarbetarnätverket för fjärrlån.

Katalogisering

Expertområdet för katalogisering ger stöd i katalogiseringsfrågor gällande tryckt och digital media. Till gruppen kopplas medarbetarnätverket för katalogisering

Upphovsrätt

Expertområdet för upphovsrätt ger stöd i frågor gällande upphovsrätt för lärare och forskare. Till gruppen kopplas medarbetarnätverket för upphovsrätt.

Lässtöd/tillgänglighet

Expertområdet för lässtöd och tillgänglighetsfrågor ger stöd i frågor gällande bibliotekens stöd till användare i behov av lässtöd och tillgänglighetsåtgärder i alla former. Till gruppen kopplas medarbetarnätverket för tillgänglighet och likabehandling.

Biblioteksstatistik 

Expertområdet för biblioteksstatistik ger stöd i frågor gällande inhämtning och användning av gemensam nationell biblioteksstatistik. Till gruppen kopplas medarbetarnätverket för statistik (KB-enkäten).