Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Om LUBintra

LUBintra är en mötesplats för samtliga anställda vid biblioteken vid Lunds universitet. Här samlar vi information som vi delar mellan biblioteken. Dokument och filer hittar du i den stängda delen LUBfile. Under rubriken Organisation kan du hitta bland annat minnesanteckningar, rapporter och arbetsdokument. Under rubriken Verksamheter hittar du lathundar och andra dokument som beskriver bibliotekets praktiska verksamhet.

Tre kugghjul som går ihop. Foto.

Hur vi arbetar med LUBintra och LUBfile

För att få ett väl fungerande intranät behöver vi alla hjälpas åt med att samla, organisera och beskriva vårt delade material på ett och samma sätt. Du hittar lathundar och instruktioner i de gröna rutorna.

Läsa texter på LUBintra

För att kunna läsa texter på öppna LUBintra behövs ingen särskild behörighet eller inloggning. Texterna ligger öppet på Internet.

Ansvar för att ändra information på öppna LUBintra

Sammankallande i beredningsgrupper och arbetsgrupper liksom moderatorer för medarbetarnätverken har behörighet och ett ansvar för att lägga upp material för grupperna/nätverken. Om du har detta ansvar behöver du ta en Drupal8-kurs, för att få inloggningsuppgifter och behörighet till Drupal8. Kontakta kommunikationsgruppen om du har några frågor.

På universitetets Drupal-sida hittar du mer information och länk till kursen.

Lägga upp dokument och filer i LUBfile

För att läsa så väl som för att lägga upp filer och dokument i det stängda LUBfile loggar du in med LUCAT-inloggning. Alla anställda vid biblioteken vid Lunds universitet kan läsa och lägga upp dokument, men sammankallande i berednings- och arbetsgrupper har ett ansvar för att se till att dokument hamnar här. Du hittar en länk till lathundar om hur man lägger upp ett dokument eller en fil i den gröna rutan.

Kontakt arbetsgruppen för kommuniktion

webbansvarig [at] lub [dot] lu [dot] se

LUBintra

Här är lathundar till hur du redigerar i Drupal och din personliga sida:

Drupal-lathunden

Redigera din personliga sida

LUBfile

Lathundar, manualer och riktlinjer för LUBfile ligger överst i vänstermenyn i LUBfile:

*Lathundar till LUBfile