Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Begränsad service på grund av coronaviruset

Coronaviruset påverkar verksamheten hos alla bibliotek på ett eller annat sätt. Kontakta gärna ditt bibliotek för mer information.

Begränsade öppettider

Flera bibliotek har begränsade öppettider, du hittar bibliotekens öppettider här.

Tänk på att öppettider kan ändras med kort varsel. Kontrollera gärna med det enskilda biblioteket innan besök.

Studera hemifrån

Som student eller anställd vid Lunds universitet har du tillgång till våra elektroniska resurser även när du befinner dig utanför campusnätverket. Gå in via LUBsearch och logga in med ditt studentkonto eller LU-konto.

Läs mer om att söka efter information här.

Lånetider

Lånetiden är samma som tidigare.

Om du är frisk och har möjlighet ska du givetvis lämna tillbaka böcker du har lånat – tänk på att andra kan stå i kö på böckerna.

Logga in i LUBcat för att kontrollera dina lån

Förseningsavgifter

Observera att förseningsavgifter kommer att tas ut igen från den 15 september 2021. Biblioteken vid Lunds universitet återgår till normala lånerutiner den 15 september 2021. Detta innebär att från och med 15 september kommer förseningsavgifter åter att genereras på avgiftsbelagt material som återlämnas försent. Det maximala antalet automatiska omlån för kursböcker återgår till 5 omlån. Lånetiderna är oförändrade och påminnelser skickas ut i vanlig ordning.

Förseningsavgifterna stängdes av den 19 mars 2020 för böcker och annat material som återlämnas för sent till biblioteken vid Lunds universitet. Det var ett led i bibliotekens Corona-anpassningar och gjordes för att undvika att smittbärare eller sjuka i karantän skulle behöva komma till biblioteket för att återlämna böcker. 

Återlämna böcker

Du kan återlämna böcker på alla bibliotek vid Lunds universitet. En del bibliotek, till exempel Universitetsbiblioteket (UB), har bokinkast där du kan återlämna böckerna.

Du kan även återlämna böcker genom att skicka dem per post, om du inte har möjlighet att lämna på annat sätt.

Öppna resurser till följd av coronaviruset 

Det är många förlag som öppnar upp sin tillgång för att möta svårigheterna på grund av coronaviruset. Vi kommer att samla all information om de resurser som är öppna i vår ämnesguide "LUBsearch & Elektroniska resurser".

Öppna resurser under covid-19