Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Begränsad service på grund av coronaviruset

Coronaviruset påverkar verksamheten hos alla bibliotek på ett eller annat sätt. Kontakta gärna ditt bibliotek för mer information.

Begränsade öppettider

Flera bibliotek har begränsade öppettider, du hittar bibliotekens öppettider här.

Tänk på att öppettider kan ändras med kort varsel. Kontrollera gärna med det enskilda biblioteket innan besök.

Studera hemifrån

Som student eller anställd vid Lunds universitet har du tillgång till våra elektroniska resurser även när du befinner dig utanför campusnätverket. Gå in via LUBsearch och logga in med ditt studentkonto eller LU-konto.

Läs mer om att söka efter information här.

Lånetider och förseningsavgifter

Lånetiden är samma som tidigare. 

Vi tar ut förseningsavgifter på avgiftsbelagt material som återlämnas försent, det vill säga 10 kronor per bok och dag.

Logga in i LUBcat för att kontrollera dina lån

Återlämna böcker

Du kan återlämna böcker på alla bibliotek vid Lunds universitet. En del bibliotek, till exempel Universitetsbiblioteket (UB), har bokinkast där du kan återlämna böckerna.

Du kan även återlämna böcker genom att skicka dem per post, om du inte har möjlighet att lämna på annat sätt. Adress hittar du på respektive biblioteks webbsida.

Kontakta gärna ditt bibliotek om du har frågor kring återlämning.

Biblioteken vid Lunds universitet

Öppna resurser till följd av coronaviruset 

Det är många förlag som öppnar upp sin tillgång för att möta svårigheterna på grund av coronaviruset. Vi kommer att samla all information om de resurser som är öppna i vår ämnesguide "LUBsearch & Elektroniska resurser".

Öppna resurser under covid-19