Begränsad service på grund av coronaviruset

Flera bibliotek har varit tvungna att begränsa sin service. Kontakta gärna ditt bibliotek för mer information.

Begränsade öppettider

Flera bibliotek har begränsade öppettider, du hittar bibliotekens öppettider här.

Tänk på att öppettider kan ändras med kort varsel. Kontrollera gärna med det enskilda biblioteket innan besök.

Studera hemifrån

Som student eller anställd vid Lunds universitet har du tillgång till våra elektroniska resurser även när du befinner dig utanför campusnätverket. Gå in via LUBsearch och logga in med ditt studentkonto eller LU-konto.

Läs mer om att söka efter information här.

Lånetider och förseningsavgifter

Lånetiderna är fortfarande samma som tidigare. Du loggar in i LUBcat för att kontrollera dina lån. Om du är frisk och har möjlighet ska du givetvis lämna tillbaka böcker du har lånat – tänk på att andra kan stå i kö på böckerna.
Inga förseningsavgifter genereras från och med torsdag 19/3, och tills nya besked kommer.

Återlämna böcker

Du kan återlämna böcker på alla bibliotek vid Lunds universitet. En del bibliotek, till exempel Universitetsbiblioteket (UB), har bokinkast där du kan återlämna böckerna.

Du kan även återlämna böcker genom att skicka dem per post, om du inte har möjlighet att lämna på annat sätt.

Öppna resurser på grund av coronaviruset

Det är många förlag som öppnar upp sin tillgång för att möta svårigheterna på grund av coronaviruset. Vi kommer att samla all information om de resurser som är öppna i vår ämnesguide "LUBsearch & Elektroniska resurser".

Öppna resurser under covid-19