Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Studiemiljöer

Studera på våra bibliotek
Du är mycket välkommen att besöka våra olika bibliotek vid Lunds universitet. Bibliotekens studieplatser är öppna för alla. Grupprum och datorer kan ibland vara bokningsbara enbart för universitetets studenter och anställda.

Öppettider

Här hittar du bibliotekens öppettider.

Datorer

För att använda datorerna på biblioteken behövs oftast inloggning med studentkonto eller LU-konto.

Datorerna är utrustade med olika program. En del datorer har även stödprogram för dig som behöver läs- och skrivstöd.

  • För detaljerad information om datorernas utrustning, vänd dig till ditt ämnesbibliotek.

Trådlöst nätverk

I samtliga lokaler i våra bibliotek kan du använda trådlöst nätverk. Det gör du genom Eduroam, som du har tillgång till genom ditt studentkonto eller LU-konto.

Eduroam är ett krypterat trådlöst nät gemensamt för många lärosäten i Europa. Innan du kan använda Eduroam första gången behöver du göra några inställningar på din dator/telefon/läsplatta. Läs instruktioner från LDC (sök på Eduroam).

Studieplatser och grupprum 

Du är alltid välkommen till biblioteken för att studera och grupparbeta i våra läsesalar och grupprum. På alla bibliotek finns även tysta läsplatser.

Inte student eller anställd?

För att få reda på vad som gäller för dig som inte är student eller anställd vid Lunds universitet är du välkommen att kontakta biblioteken.

Sidansvarig: