Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Studerandestöd

Bibliotekarierna kan ge dig stöd på olika sätt för att underlätta för dig i dina studier
Biblioteken vid Lunds universitet kan erbjuda ett stöd i dina studier i form av undervisning om informationssökning, källvärdering och referenshantering. Bibliotekarierna lägger även upp digitala ämnes- och kursguider, LibGuides, med relevanta databaser och länkar. Du har även möjlighet att boka en bibliotekarie för att få individuell handledning i en informationsfråga.

Nedan ger vi exempel på vad biblioteken kan hjälpa dig som studerar med.

Undervisning

Du som är student kan få stöd i dina studier av bibliotekarierna. Vi undervisar bland annat i informationshantering, hur du skriver referenser och källkritiskt granskar den information du använder i dina studier. Vi ger föreläsningar och seminarier, har öppna sökverkstäder och vi gör även olika slags lärresurser. Undervisningen är ofta inlagd i ditt kursschema.

Boka bibliotekarie

Om du har kört fast i din informationssökning eller om du vill ha mer individuellt stöd kan du boka en bibliotekarie för handledning på många av biblioteken.

LibGuides

Det finns en mängd olika ämnes- och kursguider, LibGuides, som biblioteken har satt samman som stöd i dina studier. Du kan till exempel hitta guider inom ditt ämnesområde och sådana som ger en överblick om e-böcker, referenshantering eller akademisk hederlighet.

Registrera din uppsats

Du som är student vid Lunds universitet gör din uppsats eller examensarbete tillgänglig genom att registrera den i LUP Student Papers. I vår manual kan du se hur du ska göra.

Se även våra sidor om Referenshantering och Akademisk hederlighet.

Sidansvarig: