Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Studerandestöd

Biblioteken vid Lunds universitet erbjuder stöd i dina studier i form av undervisning om informationssökning, källvärdering och referenshantering. Bibliotekarierna lägger upp digitala ämnes- och kursguider, LibGuides, med relevanta databaser och länkar. Du har även möjlighet att boka en bibliotekarie för att få individuell handledning i en informationsfråga.

Nedan ger vi exempel på vad biblioteken kan hjälpa dig som studerar med.

Undervisning

Du som är student kan få stöd i dina studier av bibliotekarierna. Vi undervisar bland annat i informationshantering, hur du skriver referenser och källkritiskt granskar den information du använder i dina studier. Vi ger föreläsningar och seminarier, har öppna sökverkstäder och vi gör även olika slags lärresurser. Undervisningen är ofta inlagd i ditt kursschema.

Boka bibliotekarie

Om du har kört fast i din informationssökning eller om du vill ha mer individuellt stöd kan du boka en bibliotekarie för handledning på många av biblioteken.

LibGuides

Det finns en mängd olika ämnes- och kursguider, LibGuides, som biblioteken har satt samman som stöd i dina studier. Du kan till exempel hitta guider inom ditt ämnesområde och sådana som ger en överblick om e-böcker, referenshantering eller akademisk hederlighet.

Registrera din uppsats

Du som är student vid Lunds universitet gör din uppsats eller examensarbete tillgänglig genom att registrera den i LUP Student Papers. I vår manual kan du se hur du ska göra.

Se även våra sidor om Referenshantering och Akademisk hederlighet.

Sidansvarig: