Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Parallellpublicera i LUCRIS

Fyra olika scenarier

Här listar vi fyra olika situationer med olika förutsättningar om hur du kan parallellpublicera och hur du går till väga.

Om du har upphovsrätten till publikationen

Registrera publikationen i LUCRIS och ladda upp den som en pdf-fil i samband med registreringen under Electric version(s) of this work.

Om du har skrivit under ett avtal med ett förlag

Om avtalet tillåter parallellpublicering kan du registrera publikationen i LUCRIS och i samband med det ladda upp den som en pdf-fil. Om avtalet inte tillåter parallellpublicering eller är oklart, skriv till förlaget och be om tillåtelse.

Om förlaget tillåter parallellpublicering men inte tillåter att deras publicerade version används

De flesta större förlag (Elsevier, Springer med flera) tillåter inte att du använder förlagsversionen. Istället får du använda den sista godkända och rättade manuskriptversionen.
1.Gör en pdf-fil av det sista, rättade och godkända manuskriptet.
2.Registrera den i LUCRIS.
OBS! I LUCRIS finns en funktion som automatiskt skapar ett försättsblad baserat på den information som matats in i registreringsformuläret.

Om du får parallellpublicera, men förlaget har lagt till en tidsfördröjning innan det är tillåtet

Flera förlag tillåter parallellpublicering först efter en tidsfördröjning på 6 eller 12 månader, i några fall ännu längre. Vilken tidsfördröjning ett förlag har redovisas i SHERPA/RoMEO. Du kan ställa in i LUCRIS att den uppladdade filen visas först efter ett visst datum:

  1. Ladda upp en PDF-fil i LUCRIS under Add electronic version (file, DOI, or link).
  2. Välj Embargoed under Public access to file.
  3. Ange de datum under vilka embargoperioden gäller.
Sidansvarig: