Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Referenshanterings-program

Hantera dina referenser

Lunds universitet har licens på två referenshanteringsprogram: RefWorks och EndNote. I programmen kan du bland annat spara referenser, skapa referenser enligt en specifik standard och importera fulltextfiler.

RefWorks

RefWorks är ett webb-baserat program som är tillgängligt för användare inom Lunds universitets nätverk. Även som alumn fortsätter du att ha tillgång till RefWorks (så länge universitetet har licens).

Om du använder RefWorks utanför nätverket måste du logga in via länken på den här sidan eller med hjälp av den gruppkod som skickas i samband med att du skapar ditt konto.

EndNote

EndNote är ett referenshanteringsprogram som installeras på din PC eller Mac. Som student kan du ladda ner programmet via Studentportalen.

  • Instruktioner från Studentportalen om hur du laddar ner programmen till din dator hittar du här.
  • Vill du veta mer om RefWorks och EndNote eller kanske få tips om fria referenshanteringsprogram? Titta i vår LibGuide Reference management.
  • Behöver du hjälp, vänd dig till ditt ämnesbibliotek.
Sidansvarig: