Registrera och publicera i LUCRIS (forskare)

För forskare

Det är obligatoriskt för forskare vid Lunds universitet att registrera sina vetenskapliga publikationer i databasen LUCRIS. Universitetets publiceringspolicy rekommenderar även att om möjligt se till att fulltexten blir fritt tillgänglig (open access), antingen genom publikation i en fritt tillgänglig tidskrift eller i en tidskrift som tillåter parallellpublicering. Forskaren laddar då själv upp en PDF-version i LUCRIS.

Registrera forskningspublikationer

Sök forskningspublikationer

• Sök information om våra forskare, forskningsprojekt och publikationer med mera i forskningsportalen.

Lunds universitets publiceringspolicy

Universitetet rekommenderar:

• Att forskare om möjligt publicerar sig i tidskrifter som är fritt tillgängliga för läsaren och i andra hand väljer en tidskrift som tillåter parallellpublicering.
  • Att forskaren undviker att överlåta sin publiceringsrätt. Ett minimikrav för författaren är rätten till parallellpublicering.
  • Universitetet vill verka för att vetenskapliga tidskrifter övergår till en publiceringsmodell som gör artiklarna fritt tillgängliga för läsaren direkt, eller i form av parallellpublicering.