Lunds universitet

Kontaktinformation

Personer
Jörgen Eriksson,
046-2220326
Mikael Graffner,
046-2221530
Kristoffer Holmqvist,
046- 222 8255

E-post
Publicera@remove-this-part.lub.lu.se

Öka synligheten

Se till att din avhandling får den uppmärksamhet och spridning den förtjänar!  

När du ska registrera din avhandling rekommenderar vi också att du gör den fritt tillgänglig elektroniskt. Om du eller universitet har rättigheterna till din avhandling så avgör du själv om du vill att avhandlingen ska tillgängligöras elektroniskt. I de fall avhandlingen, eller delar av den, är utgiven av externa förlag så måste hänsyn naturligtvis tas till detta, ofta har du trots detta möjlighet att publicera din avhandling under olika former. 

När du registrerar din avhandling i LUP så laddar du upp en pdf.fil av avhandlingen. I samband med detta anger du vilken grad av tillgänglighet du vill att avhandlingen ska ha. 

Om du tillåter att avhandlingen publiceras elektroniskt kommer den inte bara att indexeras och göras sökbar i Google. Den kommer även att listas i den europeiska avhandlingsdatabasen DART-Europe, den kommer att synas i den internationella databasen för fritt tillgängligt akademiskt material – BASE, det kommer att länkas till din fulltext från världens största bibliotekskatalog, Worldcat. 

Den mest nedladdade avhandlingen vid Lunds universitet har i dagsläget laddats ned 6510 gånger. Oavsett från vilka sökmotorer eller databaser som sökningar har gjorts så dirigeras träffarna till LUP.  

Öka din synlighet, publicera i LUP!  

Om du har frågor rörande elektronisk publicering, hör av er till publicera@remove-this-part.lub.lu.se. Vi kommer gärna ut till doktorandträffar eller andra undervisningstillfällen och berättar om vår verksamhet. .

 

Senast uppdaterad: 2011-04-11
Webbansvarig: Webbredaktionen

Lunds universitets bibliotek, Box 3, 221 00 Lund. Telefon: 046-222 00 00 (vx)