Lunds universitet

Kontaktinformation

Mikael Graffner,
Lunds universitets bibliotek,
Biblioteksdirektionen,
mikael.graffner@remove-this-part.lub.lu.se,
046-222 15 30

 

Referenshantering

Lunds universitet har siteavtal som ger studenter och anställda tillgång till två olika licensierade referenshanteringsprogram: RefWorks och EndNote.

Programmen gör det enkelt att spara referenser, skapa bibliografier enligt en mängd olika standarder, importera fulltextfiler m.m.

Kontakta ditt fakultetsbibliotek om du har frågor som rör referenshantering.

RefWorks

RefWorks är ett webb-baserat verktyg som är tillgängligt för användare inom Lunds universitets nätverk. Även som alumn fortsätter du att ha tillgång till RefWorks (så länge universitetet har licens).

Om du använder RefWorks utanför nätverket krävs att du loggar in via länken på den här sidan, alternativt att du loggar in med hjälp av den gruppkod som skickas i samband med att du skapar ditt konto.

Samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek har sammanställt en utförlig Libguide med information om hur du kommer igång med RefWorks:

På den här sidan finns också en rad olika guider:

Länk till RefWorks:

EndNote

EndNote är ett referenshanteringsverktyg som installeras på din PC eller Mac. Studenter kan ladda ner programmet via Studentportalen. LDC Servicedesk (servicedesk@remove-this-part.ldc.lu.se) kan ge viss support till anställda vid installation av programmet.


Samhällsvetenskapliga fakultetens bibliotek har även sammanställt en utförlig Libguide med information om hur du kommer igång med EndNote:

Senast uppdaterad: 2014-12-08
Webbansvarig: Webbredaktionen

Lunds universitets bibliotek, Box 3, 221 00 Lund. Telefon: 046-222 00 00 (vx)